PRATITE NAS
PROJEKT

Mali ulozi, velike promjene

Status projekta  -  
Završen
Vrijednost projekta  - 
118.000,00 kuna
Nositelj  -  
Romski resursni centar
Partneri  -  
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Osijek, Udruga studenata Futuri magistri i Općina Darda

Projekt je namijenjen djeci pripadnicima marginalizirane skupine u dobi od 4 do 6 godina. Provedbom projektnih aktivnosti nastoji se istima omogućiti da odgojem, obrazovanjem i aktivnostima izvan redovno odgojno-obrazovnoga sustava razviju intelektualne, socio-emotivne, motoričke i životne vještine, odnosno da razvijaju i unaprijede osobne i socijalne vještine. Projektne aktivnosti započinju u siječnju i traju do kraja kolovoza 2022. godine. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

https://www.facebook.com/RRCDarda/videos/933866093981313
Galerija slika projekta
No items found.
Pogledajte cijelu galeriju
na naŠoj facebook stranici
POVEZANI ČLANCI

Aktivnosti udruge

Udruga Romski resursni centar osnovan je 2002. godine pod nazivom Romsko kulturno umjetničko društvo „Darda“. Udruga je počela sa kulturno umjetničkim aktivnostima s ciljem očuvanja tradicije i običaja Roma na području Baranje,

UPOZNAJTE NAS

Naše vrijednosti

Drugi cilj Udruge bio je okupljanje mladih Roma i Romkinja na sigurno mjesto kako bi kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme te kako bi ih se udaljilo od štetnih utjecaja koje ih je okruživalo.Programi i projekti koji su se godinama provodili u Udruzi bili su kulturno umjetničkog karaktera i fokus je bio na kulturnom stvaralaštvu Roma.

2010. godine Udruga počinje prilagođavati svoje aktivnosti i one više nisu usmjerene isključivo na kulturno umjetničkom stvaralaštvu i smanjivanju diskriminacije već i prema važnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Promicanja multietničnosti i multikulturalnosti

Okupljanja građana Roma i ne Roma, djece i mladih u cilju njegovanja i očuvanja kulturno umjetničkog stvaralaštva, kulturnih tradicija i običaja te druženja

Očuvanja i promoviranja kulturne baštine i osnaživanja nacionalnog identiteta Roma.