PRATITE NAS
PROJEKT

Čuvari romske baštine

Status projekta  -  
U tijeku
Vrijednost projekta  - 
29.000,00 Eura
Nositelj  -  
Romski resursni centar
Partneri  -  
Općina Darda i Savjet za nacionalne manjine RH.

Projekt „Čuvari romske baštine“ je projekt koji se kontinuirano provodi od 2005.-e godine, a glavni donatori su Općina Darda i Savjet za nacionalne manjine RH. U sklopu projekta se sufinancira rad organizacije kao i sve aktivnosti u sklopu sekcija koje organizacija ima.

U sklopu projekta „Čuvari romske baštine“ provode se aktivnosti koje za cilj imaju okupiti djecu, mlade i sve pripadnike zajednice Rome i ne rome na sigurno mjesto uz kvalitetno provođenje slobodnog vremena, njegovanju kulture i tradicije, izgradnji romskog identiteta te kvalitetnu integraciju marginalizirane skupine u zajednicu. Sekcije koje se sufinanciraju u ovim projektima su folklorna sekcija, klub žena „Darđanke“, klub mladih, likovna sekcija i dramska sekcija te razne manifestacije i seminari folklora.

https://www.facebook.com/RRCDarda/videos/933866093981313
Galerija slika projekta
No items found.
Pogledajte cijelu galeriju
na naŠoj facebook stranici
POVEZANI ČLANCI
No items found.

Aktivnosti udruge

Udruga Romski resursni centar osnovan je 2002. godine pod nazivom Romsko kulturno umjetničko društvo „Darda“. Udruga je počela sa kulturno umjetničkim aktivnostima s ciljem očuvanja tradicije i običaja Roma na području Baranje,

UPOZNAJTE NAS

Naše vrijednosti

Drugi cilj Udruge bio je okupljanje mladih Roma i Romkinja na sigurno mjesto kako bi kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme te kako bi ih se udaljilo od štetnih utjecaja koje ih je okruživalo.Programi i projekti koji su se godinama provodili u Udruzi bili su kulturno umjetničkog karaktera i fokus je bio na kulturnom stvaralaštvu Roma.

2010. godine Udruga počinje prilagođavati svoje aktivnosti i one više nisu usmjerene isključivo na kulturno umjetničkom stvaralaštvu i smanjivanju diskriminacije već i prema važnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Promicanja multietničnosti i multikulturalnosti

Okupljanja građana Roma i ne Roma, djece i mladih u cilju njegovanja i očuvanja kulturno umjetničkog stvaralaštva, kulturnih tradicija i običaja te druženja

Očuvanja i promoviranja kulturne baštine i osnaživanja nacionalnog identiteta Roma.