PRATITE NAS
SEKCIJA

Klub mladih

U sklopu Romskog resursnog centra, 2008. godine formiranaje sekcija Klub mladih koja ima cilj okupljati mlade Rome na sigurno mjesto kako bi što kvalitetnije provodili slobodno vrijeme i postepeno usvojili neke nove i kvalitetne navike.

Članovi Kluba najčešće su bili i članovi folklorne sekcije, što je uvelike doprinijeli mijenjanju percepcije o pojedinim segmentima. Odlaskom na folklorni nastup van mjesta življenja pruženo je mladima da upoznaju razne ljude, različitih nacionalnosti, kao i drugih običaja, tradicije.

Članovi„Kluba Mladih“ su podjeljeni u dvije starosne grupe, prva od 7-15 godina i druga od 16-30 godina. Aktivnosti koje se događaju u okviru „Kluba Mladih“ su:

 

1.    Dnevni boravak

2.    Edukativne radionice

3.    Kreativne radionice

4.    Sportske aktivnosti

5.    Izleti, izlasci i posjete

POVEZANI ČLANCI
No items found.
UPOZNAJTE NAS

Naše vrijednosti

Drugi cilj Udruge bio je okupljanje mladih Roma i Romkinja na sigurno mjesto kako bi kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme te kako bi ih se udaljilo od štetnih utjecaja koje ih je okruživalo.Programi i projekti koji su se godinama provodili u Udruzi bili su kulturno umjetničkog karaktera i fokus je bio na kulturnom stvaralaštvu Roma.

2010. godine Udruga počinje prilagođavati svoje aktivnosti i one više nisu usmjerene isključivo na kulturno umjetničkom stvaralaštvu i smanjivanju diskriminacije već i prema važnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Promicanja multietničnosti i multikulturalnosti

Okupljanja građana Roma i ne Roma, djece i mladih u cilju njegovanja i očuvanja kulturno umjetničkog stvaralaštva, kulturnih tradicija i običaja te druženja

Očuvanja i promoviranja kulturne baštine i osnaživanja nacionalnog identiteta Roma.