PRATITE NAS
SEKCIJA

Likovna sekcija

Novonastala sekcija Romskogresursnog centra koja djeluje s ciljevima

  • razvijanja sklonosti i interesa za likovno stvaralaštvo
  • poticanja i razvoja kreativnosti, originalnosti, preciznosti
  • upoznavanja i usavršavanja različitih likovnih tehnika, uočavanja detalja

 

Prve aktivnosti ove sekcije okupile su mlade umjetnice nalikovnim radionicama na kojima su iste svoje vještine crtanja prenijele naplatno te time prikazale  kontrast između Roma i neroma, odnosno kako su ljudi jednaki u različitosti. Završna aktivnostbila je izložba slika pod nazivom „Ujedinjeni u različitosti“, a sve zajedno financijski je podržao Vladin ured, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u sklopu projekta pod istim nazivom.

POVEZANI ČLANCI
No items found.
PROJEKTI SEKCIJE
No items found.
UPOZNAJTE NAS

Naše vrijednosti

Drugi cilj Udruge bio je okupljanje mladih Roma i Romkinja na sigurno mjesto kako bi kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme te kako bi ih se udaljilo od štetnih utjecaja koje ih je okruživalo.Programi i projekti koji su se godinama provodili u Udruzi bili su kulturno umjetničkog karaktera i fokus je bio na kulturnom stvaralaštvu Roma.

2010. godine Udruga počinje prilagođavati svoje aktivnosti i one više nisu usmjerene isključivo na kulturno umjetničkom stvaralaštvu i smanjivanju diskriminacije već i prema važnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Promicanja multietničnosti i multikulturalnosti

Okupljanja građana Roma i ne Roma, djece i mladih u cilju njegovanja i očuvanja kulturno umjetničkog stvaralaštva, kulturnih tradicija i običaja te druženja

Očuvanja i promoviranja kulturne baštine i osnaživanja nacionalnog identiteta Roma.