PRATITE NAS
PROJEKT

Jačanje kompetencija nacionalnih manjina na području Općine Darda

Status projekta  -  
U tijeku
Vrijednost projekta  - 
3.400.000,00 kn
Nositelj  -  
Općina Darda
Partneri  -  
Romski resurni centar, Udruga Roma Baranje

Projektom se pridonosi poboljšanju socijalne uključenosti pripadnika nacionalnih manjina s područja Darde te podizanju razine roditeljskih i socijalnih kompetencija te konkurentnosti na tržištu rada pripadnika nacionalnih manjina s područja Općine Darda.

Projektnim aktivnostima uključit će romsku nacionalnu manjinu i druge nacionalne manjine s područja Općine Darda uorganizirano karijerno savjetovalište, osposobljavanje odraslih, a djecu i mlade u kreativne radionice i pomoć u usvajanju školskog gradiva.

Aktivnosti koje će se provodi kroz 3 godine provedbe projekta su:

- podizanje razine konkurentnosti na tržištu rada

- podizanje razine roditeljskih i socijalnih kompetencija

- provođenje programa „Škola za sve“

Projekt se financira kao izravna dodjela sredstava u okviru Prioritetne osi 2. „Socijalno uključivanje“, Specifičnogcilja 9. i 2. „Jačanje aktivnog uključivanja kroz implementaciju integriranih projekata za obnovu 5 nerazvijenih  pilot područja“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

https://www.facebook.com/RRCDarda/videos/933866093981313
Galerija slika projekta
No items found.
Pogledajte cijelu galeriju
na naŠoj facebook stranici
POVEZANI ČLANCI
No items found.

Aktivnosti udruge

Udruga Romski resursni centar osnovan je 2002. godine pod nazivom Romsko kulturno umjetničko društvo „Darda“. Udruga je počela sa kulturno umjetničkim aktivnostima s ciljem očuvanja tradicije i običaja Roma na području Baranje,

UPOZNAJTE NAS

Naše vrijednosti

Drugi cilj Udruge bio je okupljanje mladih Roma i Romkinja na sigurno mjesto kako bi kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme te kako bi ih se udaljilo od štetnih utjecaja koje ih je okruživalo.Programi i projekti koji su se godinama provodili u Udruzi bili su kulturno umjetničkog karaktera i fokus je bio na kulturnom stvaralaštvu Roma.

2010. godine Udruga počinje prilagođavati svoje aktivnosti i one više nisu usmjerene isključivo na kulturno umjetničkom stvaralaštvu i smanjivanju diskriminacije već i prema važnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Promicanja multietničnosti i multikulturalnosti

Okupljanja građana Roma i ne Roma, djece i mladih u cilju njegovanja i očuvanja kulturno umjetničkog stvaralaštva, kulturnih tradicija i običaja te druženja

Očuvanja i promoviranja kulturne baštine i osnaživanja nacionalnog identiteta Roma.