PRATITE NAS
MANIFESTACIJA

Smotra dječjeg folklora

Cilj manifestacije „Dječja smotra folklora“ je prije svega okupiti djecu, mlade naraštaje koji njeguju svoju tradiciju i običaje i dati im prostora za prikaz istog.

RRC kroz folklornu sekciju dječju i srednju prikazuju rezultate svoga mukotrpnog rada kroz koreografiju.

Na manifestaciji osim domaćina se prikazuju i gostujuća društva s kojima želimo ostvariti suradnju i povezati dječje grupe jer su oni nasljednici svih kulturno umjetničkih društava, a istovremeno oni svojom raznolikošću obogaćuju našu manifestaciju.

SMOTRA DJEČJEG FOLKORA 2022.

POgledajte video projekta
Galerija slika
No items found.
Pogledajte cijelu galeriju
na naŠoj facebook stranici
UPOZNAJTE NAS

Naše vrijednosti

Drugi cilj Udruge bio je okupljanje mladih Roma i Romkinja na sigurno mjesto kako bi kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme te kako bi ih se udaljilo od štetnih utjecaja koje ih je okruživalo.Programi i projekti koji su se godinama provodili u Udruzi bili su kulturno umjetničkog karaktera i fokus je bio na kulturnom stvaralaštvu Roma.

2010. godine Udruga počinje prilagođavati svoje aktivnosti i one više nisu usmjerene isključivo na kulturno umjetničkom stvaralaštvu i smanjivanju diskriminacije već i prema važnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Promicanja multietničnosti i multikulturalnosti

Okupljanja građana Roma i ne Roma, djece i mladih u cilju njegovanja i očuvanja kulturno umjetničkog stvaralaštva, kulturnih tradicija i običaja te druženja

Očuvanja i promoviranja kulturne baštine i osnaživanja nacionalnog identiteta Roma.