PRATITE NAS
SEKCIJA

Folklorne sekcije

Udruga je započela sa svojim aktivnostima 2002.-e godine kao Kulturno umjetničko društvo "Darda".

Od tada pa sve do danas folklor je jedna od glavnih aktivnosti koju udruga provodi kontinuirano.

Trenutno udruga ima dvije foklorne sekcije:

  1. Romsko kulturno umjetničko društvo "Darda" - je najstarija sekcija udruge. Trenutno okuplja 30-ak članova koji kroz folklorne probe, seminare folklora i nastupe njeguju i čuvaju tradiciju i običaje Roma s područja Baranje, a i šire.
  2. Mješana folklorna sekcija "Darđani"- nastala je na inicijativu folkloraša iz Darde koji su se okupili kako bi njegovali tradiciju i kulturu Darđana bez obzira o kojoj se nacionalnosti radi. Sekcija okuplja 30-ak članova koji na različitim manifestacijama predstavljaju tradiciju i kulturu Darđana.

Folklorne probe su redovne aktivnosti ove sekcija koje se održavaju svaki tjedan i otvorene su za sve postojeće i nove članove.

POVEZANI ČLANCI
PROJEKTI SEKCIJE
No items found.
UPOZNAJTE NAS

Naše vrijednosti

Drugi cilj Udruge bio je okupljanje mladih Roma i Romkinja na sigurno mjesto kako bi kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme te kako bi ih se udaljilo od štetnih utjecaja koje ih je okruživalo.Programi i projekti koji su se godinama provodili u Udruzi bili su kulturno umjetničkog karaktera i fokus je bio na kulturnom stvaralaštvu Roma.

2010. godine Udruga počinje prilagođavati svoje aktivnosti i one više nisu usmjerene isključivo na kulturno umjetničkom stvaralaštvu i smanjivanju diskriminacije već i prema važnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Promicanja multietničnosti i multikulturalnosti

Okupljanja građana Roma i ne Roma, djece i mladih u cilju njegovanja i očuvanja kulturno umjetničkog stvaralaštva, kulturnih tradicija i običaja te druženja

Očuvanja i promoviranja kulturne baštine i osnaživanja nacionalnog identiteta Roma.