PRATITE NAS
aktualnosti

Romski resursni centar Vas poziva da se učlanite!

PODIJELITE ČLANAK


Romski resursni centar nastavlja s primanjem novih članova, pozivamo sve ljubitelje pjesme, plesa, dobre muzike, druženja i putovanja da nam se pridruže.
Uz dobru zabavu, potrudit ćemo se da ti budemo potpora te ćemo zajedno raditi na tome da nadogradimo vlastito znanje!

Prva proba počela je u subotu 15.01. te će se nastaviti održavati subotom od 16 sati u Društvenom centru (bivša srednja školau Dardi) , Svetog Ivana Krstitelja 109.

Svi uzrasti su dobrodošli!

Aktivnosti udruge

Udruga Romski resursni centar osnovan je 2002. godine pod nazivom Romsko kulturno umjetničko društvo „Darda“. Udruga je počela sa kulturno umjetničkim aktivnostima s ciljem očuvanja tradicije i običaja Roma na području Baranje,

UPOZNAJTE NAS

Naše vrijednosti

Drugi cilj Udruge bio je okupljanje mladih Roma i Romkinja na sigurno mjesto kako bi kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme te kako bi ih se udaljilo od štetnih utjecaja koje ih je okruživalo.Programi i projekti koji su se godinama provodili u Udruzi bili su kulturno umjetničkog karaktera i fokus je bio na kulturnom stvaralaštvu Roma.

2010. godine Udruga počinje prilagođavati svoje aktivnosti i one više nisu usmjerene isključivo na kulturno umjetničkom stvaralaštvu i smanjivanju diskriminacije već i prema važnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Promicanja multietničnosti i multikulturalnosti

Okupljanja građana Roma i ne Roma, djece i mladih u cilju njegovanja i očuvanja kulturno umjetničkog stvaralaštva, kulturnih tradicija i običaja te druženja

Očuvanja i promoviranja kulturne baštine i osnaživanja nacionalnog identiteta Roma.