PRATITE NAS
aktualnosti

Sastanak s predstavnicima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti

PODIJELITE ČLANAK

Iznimno nam je drago sastati se s predstavnicima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti jer prepoznaju važnost suradnje s lokalnom zajednicom, stoga 1. veljače 2022. održan je partnerski sastanak u sklopu provedbe projekta „Mali koraci, velike promjene“ udruge Romskog resursnog centra iz Darde. Osim predstavnika udruge i predstavnika fakulteta, na sastanku je sudjelovala i predstavnica općine Darda te predstavnice udruge studenata odgojnih i obrazovnih znanosti Futuri Magistri.
Zajedničkim snagama stvaramo svjetliju budućnost za marginaliziranu djecu!


Aktivnosti udruge

Udruga Romski resursni centar osnovan je 2002. godine pod nazivom Romsko kulturno umjetničko društvo „Darda“. Udruga je počela sa kulturno umjetničkim aktivnostima s ciljem očuvanja tradicije i običaja Roma na području Baranje,

UPOZNAJTE NAS

Naše vrijednosti

Drugi cilj Udruge bio je okupljanje mladih Roma i Romkinja na sigurno mjesto kako bi kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme te kako bi ih se udaljilo od štetnih utjecaja koje ih je okruživalo.Programi i projekti koji su se godinama provodili u Udruzi bili su kulturno umjetničkog karaktera i fokus je bio na kulturnom stvaralaštvu Roma.

2010. godine Udruga počinje prilagođavati svoje aktivnosti i one više nisu usmjerene isključivo na kulturno umjetničkom stvaralaštvu i smanjivanju diskriminacije već i prema važnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Promicanja multietničnosti i multikulturalnosti

Okupljanja građana Roma i ne Roma, djece i mladih u cilju njegovanja i očuvanja kulturno umjetničkog stvaralaštva, kulturnih tradicija i običaja te druženja

Očuvanja i promoviranja kulturne baštine i osnaživanja nacionalnog identiteta Roma.