PRATITE NAS
aktualnosti

Vrijeme za bajku

PODIJELITE ČLANAK

U sklopu projektne aktivnosti „Svijet oko nas“ sudionici projekta Mali ulozi, velike promjene djeca vrtićke dobi posjećuju institucije i organizacije u svojoj okolini.

Kako smo dočekali proljeće i lijepo vrijeme tako smo za prvu posjetu odabrali Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku i  pogledali predstavu Vrijeme za bajku.

Likovi Bajka i Ružica su posjetiteljima ispričali bajku na jedan sasvim drugačiji način, kroz igru. Kako se igrati bajke, i to bajke o Crvenkapici saznali su na jedan novi, zanimljiv i humorističan način.

Puni dojmova, nakon predstave djeca su se uputila na obližnje dječje igralište te uživala u igri i proljetnom suncu.

Osim odgojiteljice, asistentice i voditeljice projekta djeci su se na ovoj aktivnosti pridružile i tri volonterke studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Osijek.

Dječje kazalište nam je bio prvi, ali ne i zadnji izlet koji ćemo s mališanima imati ove godine.

Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja

Aktivnosti udruge

Udruga Romski resursni centar osnovan je 2002. godine pod nazivom Romsko kulturno umjetničko društvo „Darda“. Udruga je počela sa kulturno umjetničkim aktivnostima s ciljem očuvanja tradicije i običaja Roma na području Baranje,

UPOZNAJTE NAS

Naše vrijednosti

Drugi cilj Udruge bio je okupljanje mladih Roma i Romkinja na sigurno mjesto kako bi kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme te kako bi ih se udaljilo od štetnih utjecaja koje ih je okruživalo.Programi i projekti koji su se godinama provodili u Udruzi bili su kulturno umjetničkog karaktera i fokus je bio na kulturnom stvaralaštvu Roma.

2010. godine Udruga počinje prilagođavati svoje aktivnosti i one više nisu usmjerene isključivo na kulturno umjetničkom stvaralaštvu i smanjivanju diskriminacije već i prema važnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Promicanja multietničnosti i multikulturalnosti

Okupljanja građana Roma i ne Roma, djece i mladih u cilju njegovanja i očuvanja kulturno umjetničkog stvaralaštva, kulturnih tradicija i običaja te druženja

Očuvanja i promoviranja kulturne baštine i osnaživanja nacionalnog identiteta Roma.